Kadın Hastalıkları ve Doğum

 

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalının kuruluşu 2006 yıllarına dayanmaktadır. Küçük bir hastane binasında hizmet vermeye başlayan bölümümüz,büyük gayretlerle inşa edilen yeni binaya 20011 yılında taşınarak,23 yataklı jinekoloji ve obstetri servisi,1 ameliyathane ile Kars halkına hizmet vermeye devam etmektedir.

Bölümümüze ilk asistan eğitimine 2010 yılında başlanılmıştır ve halen devam etmektedir.Anabilim dalımızdan bugüne kadar 4 uzman mezun edilmiştir.Kadın hastalıkları ve Doğum Dalında uzmanlık eğitimi amacı ile araştırma görevlisi alımı Tıpta Uzmanlık sınavı ile yapılmaktadır.Anadal uzmanlık eğitim süresi 4 yıldır.Uzmanlık eğitimi süresince Anestezi,genel cerrahi,patoloji,üroloji rotasyonları yapılmaktadır.Anabilim dalının araştırma görevlileri için eğitim programı yıllık olarak düzenlenmektedir.Her hafta Çarşamba günü öğleden sonraları eğitime ayrılmıştır. Bu amaçla yıllık olarak belirlenmiş seminer ve literatür sunumları, araştırma görevlileri için hazırlanmış ders programı ilgili öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri tarafından sunulur.

Poliklinik hizmetleri jinekoloji ve gebe olarak iki ayrı birim halinde sunulmaktadır. Anabilim dalında görevli öğretim üyeleri tarafından özel muayene hizmeti verilmektedir.

Kadın hastalıkları ve Doğum Ana Bilim dalı bünyesinde Obstetrik, Jinekoloji, Jinekolojik Onkoloji, Jinekolojik Endoskopi, Ürojinekoloji, Aile Planlaması ve diğer birçok konuda başarı ile hizmet vermektedir.

Anabilim dalı bünyesinde pek çok başarılı ameliyatlar ve girişimsel işlemler yapılmaktadır.

- Kadın hastalıkları muayenesi - Gebe muayenesi - Doğum sonrası kontrol muayenesi - Ultrasonografi - Gebelerin ultrasonografik incelemeleri - Gebelikte doppler ultrasonografi incelemeleri - Gebelikte girişimsel işlemler - Gebelere uygulanan testler (İkili test, üçlü test, Ayrıntılı Ultrasonografi ) - Sezeryan doğum - Pap test (servikal yayma) - Servikal Kolposkopi ve biyopsiler - Endometriyal biyopsi - Tanısal ve Operatif Laparoskopi - Tanısal ve Operatif Histeroskopi - Histerosalpingografi (HSG) - Rahim içi araç (RİA) takılması - Günlük cerrahi işlemler

Bölumumuzde Yapılan Bazı Operasyonlar

• Abdominal histerektomi

• Vajinal histerektomi

• Laparoskopik kistektomi

• Laparoskopik histerektomi

• Laparoskopik sakrokolpopeksi

• Laparoskopik miyomektomi

• Laparoskopik tubal ligasyon

• Laparoskopik ektopik gebelik

• Transobrutator tape uygulaması (TOT)

• Jinekolojik onkolojik operasyonlar

Üniversite hastanesi bünyesinde Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Ünitesi ve Menapoz ünitesi henüz kurulum aşamasındadır.Tamamlanıcak bölümlerle anabilim dalımız bölgeye daha iyi hizmet vermeye devam edecektir.

Doktorlarımız:

  • Anabilim Dalı Başkanı
    Prof.Dr.Kahraman ÜLKER
    Kadın Hastalıkları ve Doğum
    Doktoru İncele

    Dr.Öğr.Üyesi
    Aslıhan YURTKAL
    Kadın Hastalıkları ve Doğum
    Doktoru İncele

    Dr.Öğr.Üyesi
    Müjde CANDAY
    Kadın Hastalıkları ve Doğum
    Doktoru İncele

    Dr.Öğr.Üyesi
    Samet KIRAT
    Kadın Hastalıkları ve Doğum
    Doktoru İncele

    Dr.Öğr.Üyesi
    Ülkü Ayşe TÜRKER ARAS
    Kadın Hastalıkları ve Doğum
    Doktoru İncele

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doğumhane ve Suda Doğum Ünitemiz

 

© 2011- 2024 Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi
JoomShaper