Tıbbi Patoloji

 

Patoloji kelimesi latin dilinden köken alan pathos (hastalık) ve logos (bilim) kelimelerinden oluşur ve hastalık bilimi anlamına gelir. Patolojinin ilgi alanı canlının temel yaşamsal ünitesi olan hücreden başlayarak doku ve organlardaki yapısal ve işlevsel bozukluklardır.

Hastanemizde Patoloji Anabilim Dalı'mız  1. katta 2 ayrı ünite olarak yer almaktadır. Ünitelerden biri materyalin işlendiği alanken diğer ünite materyal kabul, dinlenme odaları, mikroskopi odası, öğretim üyesi odaları ve preparat& blok arşivinin olduğu alandır. Bölümümüzde rutin laboratuvar işlemleri, sitolojik değerlendirmeler, histokimyasal ve immunhistokimyasal incelemeler ile frozen uygulaması yapılmaktadır. Ayrıca ilimiz içi ve çevre illerden gelen materyallerin değerlendirilmesi ve konsültasyon hizmeti de verilmektedir. Hizmet veren laboratuvarımızda yıllık yaklaşık 4500 biyopsi, 800 sitoloji materyali değerlendirilmektedir.

Laboratuvar hizmetinin yanı sıra Patoloji Anabilim Dalımız, Tıp Fakültesi öğrencilerine hastalıkların oluşma mekanizmalarını çağdaş ve bilimsel yöntemler ile aktararak hekimlik hayatlarına sağlam bir temel atmalarını amaçlar. Benzer şekilde tıpta uzmanlık öğrencilerini de meslek hayatlarında başarılı, etik ve yeniliklere açık olarak yetiştirmeyi hedefler.

Birim olarak genel hedefimiz Kars ili ve yakın çevremizdeki yerleşim yerlerine tanısal olarak nitelikli hizmet verebilmektir. Bilimsel olarak Fakültemizi ve Üniversitemizin adını ulusal ve uluslarası platformlarda olumlu olarak duyurabilmek ise öncelikli akademik amacımızdır.

Verilen Hizmetler

 

 Doktorlarımız:

© 2011- 2024 Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi
JoomShaper