Üniversitemiz Hastanesinde Palyatif Bakım ve Perinatal (Sancı Doğum Lohusa (SDL) Odaları) Ünitelerinin Açılışı Gercekleştirildi

Kars Valisi Türker ÖKSÜZ, AK Parti Kars Milletvekilimiz 65’inci dönem UDH Bakanı Sayın Ahmet ARSLAN, AK Parti Kars Milletvekilimiz Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yunus KILIÇ, Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Ak Parti İl Başkanı Adem ÇALKIN, Rektör Yardımcılarımız, Prof.Dr.Kadir ARSLAN, Prof.Dr.Engin KILIÇ,Genel Sekreterimiz Doç.Dr.Alpaslan YÜCE, Hastanemiz Başhekimi Dr.Öğr.Üyesi Yakup BAYKUŞ,akademik Birim yetkilileri ve beraberlerindeki heyet katıldı.

Kurdele kesme törenini takiben , Üniteler hakkında bilgi veren Başhekim BAYKUŞ, suda doğum yönteminin, anne adaylarına doğum ağrısının kontrolünü sağlama, ılık suyun etkisinden yararlanılarak gebelik ağrı sürecinin suyun içerisinde geçirilmesi, gevşeme ve doğumeyleminin hızlandırılması gibi avantajlar sunarak annenin sancısız ve sıkıntısız bir şekilde bebeğini kucağına almasını sağlayacağını ifade etti.

Ayrıca, hizmete sunulan, Perinatal (Sancı Doğum Lohusa (SDL) Odaları) Ünitesi, özellikle jakuzili suda doğum odası ve son teknoloji ürünü donanımları içermesi nedeniyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.