Nükleer Tıp Merkezimiz Açıldı

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi

Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Can Hakan Yıldırım, “6 ay kadar kısa bir sürede tamamlanan servislerin ihaleleri yapılıp, binaları bitilerek hizmete hazır hale getirildi. İnşallah önümüzdeki günlerde bakanlarımızın da katılımıyla hastanemizin

Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Can Hakan Yıldırım, “6 ay kadar kısa bir sürede tamamlanan servislerin ihaleleri yapılıp, binaları bitilerek hizmete hazır hale getirildi. İnşallah önümüzdeki günlerde bakanlarımızın da katılımıyla hastanemizin bu servislerinin açılışını yapacağız.” dedi.

Yıldırım, “Bundan böyle Hastalar, Onkoloji tedavisi ve Nükleer Tıp tedavisi için Erzurum’a veya başka şehirlere gitmelerine gerek kalmayacak. Bu çok büyük bir adımdır ve bölgede sertifikalı en iyi Nükleer Tıp Servisini açıyoruz. Bilindiği üzere bölgemizde çok onkoloji hastamız var ve hastalarımız yollarda perişan oluyordu. Biz bunu gördüğümüz için çok kısa süre içerisinde bu eksikliği giderme noktasında büyük bir adım attık.” diye konuştu.

Yıldırım ayrıca, “2001 yılında hizmet vermeye başlayan Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi 300 yatak kapasitesi, 25 yataklı 3. basamak yoğun bakım ünitesi ve her açıdan tamam olan dört dörtlük bütün radyoloji ünitemiz, kardiyoloji ünitemiz de yine tam teşekküllü hizmet vermekteyiz. Bilindiği üzere burada kardiyoloji merkezine haline de geldik. Çünkü günde 30 tane kardiyoloji müdahalesi yapılmakta. Bu hastalar önceden yollarda perişan oluyorlardı fakat şimdi bu hizmetten faydalanabiliyorlar. Aynı şekilde yeni ünitelerimizle daha çok hastamıza hak ettiği hizmeti bundan sonra da sunacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yıldırım daha sonra şunları söyledi:

“Bölge halkı hastaneye karşı oldukça sıcak ve sahip çıkıyorlar. Zaten bunun aksi bir durumda art niyetli oldukları düşünülür. Bizim ailemiz de burada, bizim de çocuklarımız burada yaşıyor. Allah korusun bir şey olduğunda hep Erzurum’a gidiyorduk. Şimdi ise her şeyimizi burada hallediyoruz. Ufak tefek eleştiriler olabilir bunlar normaldir ve eleştiri olumlu yönde yapıldığında bizi motive eder ama olumsuz yönde eleştiri yapanlar da öncelikle gelsin incelesinler ve sonrasında eleştirilerde bulunsunlar. Onkoloji servisi 11 odalı 22 yataklı bir servistir. Kanser tedavileri, kemoterapi üniteleri özel yerler gerektiriyor. Bunun için özel sertifikasyon gerekiyor. Biz bunun için her şeyi tam teşekküllü sağladık ve buradaki onkoloji hastaları için 22 yataklı ünitemizde tedavileri yapılabilecek ve hiçbir yere gitmek zorunda kalmayacaklar. Ayrıca robotik ilaç düzeneğini de hazırlıyoruz ve önümüzdeki aylarda da o sistemi kuracağız. Bu sistem de Türkiye’de nadir olan bir sistemdir. Bu sayede de onkoloji hastalarının tüm ihtiyaçları burada karşılanacak.”

Nükleer Tıp Merkezi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mine Şencereren de Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde açılacak olan ve tüm cihazları kurulan Nükleer Tıp Merkezi hakkında bilgi vererek, yapılacak olan sağlık hizmetlerini ve bu hizmetlerde kullanılacak 

     

© 2011- 2024 Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi
JoomShaper