Onkoloji

 

Bilgi için Telefon: 0 474 225 21 06-07-08-09 (Dahili : 7924 , 7948)

 

*En son teknoloji lineer hızlandırıcı cihazı ile IMRT (yoğunluk ayarlı radyoterapi), VMAT (Volümetrik ark terapi) gibi tüm özellikli radyoterapi uygulamaları.

*SRS(Stereotaktik radyocerrahi), SBRT (stereotaktik beden radyoterapisi) neştersiz cerrahi uygulamaları

*IGRT (Görüntü Rehberliğinde Radyoterapi) uygulaması ile alanında uzman deneyimli personellerimiz ile birlikte hastanın günlük tedavi alanı kontrolü yapılmakta olup. en doğru tedavi kilovoltaj CBCT ile hastaya görüntülemede en az radyasyon dozunu vererek uygulanabilmektedir.

*Hızlandırılmış ve radyasyon sızdırmazlığı arttırılmış 120 MLC (çok yapraklı kolimatörler) ile hastanın sağlıklı organ ve dokulara minimum radyasyon dozu verilirken, hedeflenen tümöre verilmesi gereken maksimum doz, en hızlı şekilde verilebilmektedir.

*Radyoterapi kliniğimizde, radyoterapi uygulanması gerekli tüm hastaların tedavisine cevap verebilecek en son teknolojiye sahip lineer hızlandırıcı cihazına sahiptir.

Güçlü hekim kadromuz deneyimli ve güler yüzlü personelimiz, ileri teknoloji donanıma sahip tanı ve tedavi ünitelerimizle, Kafkas Üniversitesi sağlık araştırma ve uygulama hastanemizde yeni açılan radyasyon onkolojisi ve medikal onkoloji bölümümüz ile hizmetinizdeyiz.


Radyoterapi Uygulamaları

*Radyoterapi için doktorunuzla görüştükten sonra planlama hazırlığı için ışınlanacak bölgenize göre uygun ekipmanlarla sabitleme alınır.

*Sonra ilaçlı ya da ilaçsız tomografi çekilir.

*Çekilen tomografi üzerinde doktor ve medikal fizik uzmanı çalışarak; en son teknoloji lineer hızlandırıcı cihazı ile IMRT (yoğunluk ayarlı radyoterapi), VMAT (volümetrik ark terapi) gibi tüm özellikli radyoterapi uygulamaları

*CBCT ile günlük olarak plankamada belirlenen alanların sizin üzerinizdeki kontrolü yapılır.

*Her bir tedavi yaklaşık 10 dakika sürmektedir.

*Ağrı, acı, ısı hissettirmez *Tedaviden çıkınca etrafa radyasyon yaymazsınız.

*Tedaviye bağlı yan etkiler, ışınlanan alana ve süreye bağlı olarak değişir.

 

Doktorlarımız

© 2011- 2024 Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi
JoomShaper