Hastanemizde "Organ Nakli Farkındalık Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler geçekleştirildi."

Kars'ta, İl Sağlık Müdürlüğü, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Harakani Devlet Hastanesi işbirliğinde düzenlenen etkinliklerle topluma organ naklinin önemi vurgulandı. Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Organ ve Doku Bağış Haftası Farkındalık Standı kurularak, vatandaşlar organ bağışı konusunda bilgilendirildi. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Tülay Diken Allahverdi, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada organ bağışının, 18 yaşından büyük her bireyin bilinçli bir şekilde ve özgür iradesiyle, gönüllülük esasına dayalı olarak organlarını bağışlaması olduğunu belirtti. Organ naklinin önündeki engeller arasında dini inançların geldiğini ifade eden Allahverdi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organ bağışının dini açıdan sakıncasız olduğunu açıkladığını ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hastane İmamı Zafer Yerli, organ bağışının dinen caiz olduğunu vurgulayarak, organ bağışlarının devlet kontrolünde gerçekleştiğini ve herhangi bir ticari amaç taşımadığını belirtti. Yerli ayrıca, organ bağışının insan hayatını kurtarmak adına büyük bir insanlık görevi olduğunu ifade etti. Organ Nakli Koordinatörü Emel Uğurlu da tüm Kars halkını organ bağışına davet ederek, bu konuda duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirtti. Etkinlik kapsamında organ bağışı için stant kurulmasıyla birlikte, sağlık çalışanları tarafından organ bağışları alındı ve vatandaşlar bilgilendirildi. Bu etkinlikle, organ bağışı konusundaki farkındalığın artırılması ve toplumun bu konuda daha duyarlı olması hedeflendi. Organ nakliyle hayat kurtarmanın önemine vurgu yapılarak, bilgi eksiklikleri giderilmeye çalışıldı.