Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) Anabilim Dalı’nda bir doktor öğretim üyesi, üç fizyoterapist, dört fizik tedavi teknikeri ve bir fizik tedavi klinik sekreteri olarak hizmet verilmektedir.
Bel ve boyun fıtıkları, diz kalça omurga kireçlenmeleri takip ve tedavisi omuz dirsek diz ve ayak bileği kas yaralanmaları (tendinit, bursit, epikondilit), beyin felci (inme), omurilik felci (spinal kord hasarı), ameliyat sonrası ağrı ve hareket kısıtlılığı, ateşli hastalıklar sonrası çocuk grubu felçler (serebral palsi), yüz felci (fasiyal paralizi), kırık sonrası gelişen hareket kısıtlılığı ve el yaralanmaları, yumuşak doku romatizması (fibromiyalji), Romatoid artrit ve Ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıkların tanı, takip ve rehabilitasyonları yapılmaktadır.
1-Tetik nokta ve kuru iğneleme enjeksiyon teknikleri: tetik nokta içine lokal anestezik ilaç enjekte etme esasına dayanan tetik nokta enjeksiyonu ile miyofasiyal ağrı ve teknik noktalarda başarılıdır ve hızlı bir iyileşme sağlar. Kuru iğneleme tekniğinde ise ilaç kullanılmadan tetik nokta içine iğne batırılarak tedavi sağlanır.
2-Eklem içi ve çevresi enjeksiyon teknikleri: Diz ve omuz eklemi enjeksiyonları kireçlenme, dejenerasyon ve eklem zedelenmelerine ile bunlara bağlı gelişen bağ ve kas hasarı durumlarında(tendinit, tendon rüptürü) kullanılmaktadır. Ultrason ile eklem yapısı değerlendirildikten sonra ultrason rehberliğinde eklem içi ve çevre dokulara enjeksiyon işlemi yapılmaktadır
3-PRP (Trombositten Zengin Plazma Enjeksiyonu) Enjeksiyonu tedavisi ile gonartroz, menisküs ve bağ yaralanmaları, omuz problemleri, topuk dikeni, sinir sıkışması gibi kas iskelet sistemi problemleri tedavi edilir. PRP tedavi yönteminde hastanın kanı özel tüplere alınır ve santrifüj işleminden geçirilir. Kanın trombositten zengin sarı renkli plazma sıvısı, diz eklemi içine 2-4 ml kadar, 2 hafta arayla üç kez uygulanır. Enjeksiyonu takiben birkaç hafta içinde iyileşme başlar ve iyileşme süreci, dokudaki harabiyete göre 3 ay-12 ay arasında devam eder. Oldukça konforlu bir yöntem olan PRP günümüzde giderek daha fazla hasta tarafından tercih edilmektedir.
4-Proloterapi: zayıflamış, aşınmış, yıpranmış, hasarlanmış, gevşemiş ve gücünü kaybetmiş tendon, ligament ve eklemlere hücre ve doku yenileyici çözeltilerin enjeksiyonu ile bu dokularda yenilenme, çoğalma oluşturarak bu dokuların yenilenmesini ve eski gücüne kavuşmasını hedefleyen bir tedavidir. Tendon ve bağlarda görülen uzun süreli ağrılar, yumuşak doku ödemi (bursit) ve kireçlenmeler, bel ağrıları, boyun ağrıları, sırt ağrıları, topuk dikeni, ayak bileği, el bileği burkulmaları sonrası geçmeyen ağrılar, kuyruk sokumu ağrısı, menüsküs yıpranmaları, diz ağrıları, tenisçi ve golfçü dirseği, donuk omuz, omuz sıkışma sendromunda uygulanır.
1-Elektroterapi ağrı ve kas güçsüzlüğünü ortadan kaldırmak ve vücut fonksiyonlarını iyileştirmek amacıyla TENS, Elektrostimulasyon, Ultrason, Lazer, ESWT, pnömotik kompresyon ve biyometrik denge ölçüm cihazları kullanılmaktadır.
2-Birebir rehabilitasyon egzersizleri ve fizyoterapi uygulamaları Hekimlerimizin muayenesi sonucu tanısı konulan ve fizyoterapistlerimiz eşliğinde fizyoterapi uygulamaları gereksinimi belirlenen hastalara fizyoterapistlerce eklem hareket açıklığı ve germe egzersizleri, kas kuvvetlendirme (progressif rezistif ) egzersizleri, nörolojik rehabilitasyon( brunstrom ve bobath tekniği, denge koordinasyon egzersizleri ) El beceri egzersizleri, Bandajlama teknikleri (rijit ve kinesiotaping), yürüyüş egzersizleri ve solunum egzersizleri uygulanmaktadır.