Göğüs Cerrahi

 

Bölüm Hakkında

Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Temmuz 2023 tarihi itibari ile yeni ve modern tıbbi cihazları ve tam donanımlı ameliyathanesi ile hizmete başlamıştır. Kars ili içerisinde Göğüs Cerrahisi alanında tek merkez olma özelliği gösteren kliniğimiz Kars haricinde çevre iller başta olmak üzere birçok farklı ilden refere edilen hastalara basit tıbbi işlemlerden karmaşık cerrahi prosedürlere kadar geniş yelpazede hizmet vermektedir. Özellikle kapalı akciğer ameliyatları konusunda deneyim sahibi ekibi ve modern tıbbi ekipmanları ile akciğer kanseri ve kitlelerine yönelik cerrahi girişimler başarı ile gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı verdiği sağlık hizmetlerinin yanında Tıp Fakültesi Öğrencilerine teorik ve pratik eğitimlerin verildiği saygın bir klinik olma özelliğini göstermektedir.

Yataklı Servis

Kafkas Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin 276 yatak kapasiteli modern binasında zemin katta Göğüs Hastalıkları Kliniği ile birlikte koordineli olarak 3 adet tek yataklı özel oda, 5 adet çift yataklı standart oda olmak üzere toplam 13 yatak kapasiteli servisi ile hizmet vermektedir.

Poliklinik Hizmetleri

 

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Poliklinikler binasında zemin katta hizmet vermekte olan Göğüs Cerrahisi Polikliniği, cerrahi girişim günleri olan Salı ve Perşembe günleri haricinde Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri hizmet vermektedir. Ayrıca verilen standart poliklinik hizmetlerine ek olarak, özel muayene talebinde bulunan hastalar için hastanenin Özel Muayene Birimi’nde mesai saatleri dışında hafta içi saat 16:00’dan sonra ve cumartesi günleri 11:00 – 16:00 arasında öğretim üyeleri tarafından hasta kabulü yapılmaktadır.

 

Girişimsel işlemler ve tedavi alanları

Uygun fiziki koşullar ve modern tıbbi aletlere sahip ameliyathanemizde göğüs cerrahisi alanı içerisinde hemen her prosedür başarı ile uygulanmaktadır.  

Bu prosedürlerden bazları:

 

-Kapalı akciğer ameliyatları (VATS)

-Akciğer kanser cerrahisi

-Özefagus (yemek borusu) kanser cerrahisi

-Yemek borusu hastalıkları

-Mediyasten kist ve tümörleri

-Soluk borusu tümörleri

-Hava yolu darlıkları

-Hava yolu yabancı cisimlerine müdahale

-Göğüs duvarı şekil bozuklukları (güvercin göğsü, kunduracı göğsü)

-Akciğer biyopsileri

-Aşırı terleme tedavisi

-Pnömotoraks (akciğer sönmesi) tedavisi

-Mezotelyoma (akciğer zarı kanseri) cerrahi tedavisi

Girişimsel Pulmonoloji Ünitesi

Ünitemizde bulunan 1 adet erişkin fiberoptik bronkoskop, 1 adet pediyatrik bronkoskop, 1 adet erişkin rijid bronkoskop ve 1 adet pediyatrik rijid bronkoskop ile tüm yaş grubu hastalarda soluk borusu ve hava yollarına ait birçok hastalığa müdahale edilebilmektedir. Ayrıca ileri tecrübe isteyen, hava yoluna stent yerleştirilmesi, KOAH tanılı uygun hastalarda coil ve valf yerleştirme ve BT eşliğinde akciğerdeki kitle ve nodüllere biyopsi uygulama işlemleri de başarıyla yapılmaktadır. Koordineli olarak çalıştığımız Kardiyoloji kliniği tarafından modern anjiografi ünitemizde hemoptizi hastalarına yönelik bronşiyal arter embolizasyonu da uygulanan özellikli girişimler arasındadır.

Doktorlarımız:

© 2011- 2024 Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi
JoomShaper